Veterinaire vertalingen, hippische vertalingen, Veterinary translations, Equestrian translations, Duits vertaler, Italiaans vertaler, Frans vertaler, Engels vertaler, native speaker

Beëdigde vertalingen

Heb je eindelijk dat droomhuis in het buitenland gevonden? Ga je studeren of werken in het buitenland? Emigreren? Of ben je verwikkeld in een juridische procedure? Ben je een advocaat die mensen bijstaat in buitenlandse procedures? 

In veel gevallen zijn er bepaalde documenten die beëdigd moeten worden. Hoe gaat dat in zijn werk?


Als een bepaalde organisatie of instantie een vertaling van bijv. een diploma van je wilt hebben, dan zullen ze zelf aangeven aan welke eisen de vertaling moet voldoen. Een beëdiging is niet altijd nodig. 


Tip 1: Informeer voordat je contact met me opneemt eerst bij die instantie of het een beëdigde vertaling moet zijn. De kosten van een beëdigde vertaling zijn namelijk veel hoger! Ik kan pas aan een vertaling beginnen als ik weet wat de eisen zijn. Lever je onvolledige gegevens aan en moet het achteraf toch beëdigd worden? Dan worden er extra kosten in rekening gebracht.

Tip 2: Kijk altijd eerst op de website onder tarieven

Daar vind je de minimale tarieven voor de verschillende diensten. In de regel ga ik niet in onderhandeling over tarieven. Alleen in speciale, schrijnende gevallen kan een uitzondering gemaakt worden. 

Tip 3: Begin op tijd met de aanvraag voor een beëdigde vertaling. Een beëdigde vertaling is namelijk erg bewerkelijk. De lay-out en indeling van het brondocument (het origineel dus) moet in de vertaling terug te zien zijn. De vertaling wordt dan geprint met het origineel er aan vastgemaakt, inclusief een vertalersverklaring en stempels. Het geheel wordt dan in hard-copy naar je toegestuurd. Het digitaal toesturen van een beëdigd document is dus niet mogelijk. Dit laatste geldt met name in Nederland omdat Nederland een systeem van  'beëdigde vertalingen' en beëdigde vertalers' kent. In andere landen hoeft dit niet het geval te zijn. In Engeland is er geen dergelijk systeem aanwezig.